Gaziantep Geliştirme Vakfı (GAGEV)’in ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, TC Kültür ve Turizm Bakanlığı, TC Milli Eğitim Bakanlığı, TC Ticaret Bakanlığı, TC Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB), İpekyolu Kalkınma Ajansı, TRT, PTT, TİKA, Milli Piyango ve Türk Hava Yolları (THY) gibi kurum ve kuruluşların desteğiyle 12-15 Eylül tarihleri arasında Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali “GastroAntep” gerçekleşti.
UNESCO tarafından titizlikle seçilen Yaratıcı Şehirler Ağın’da 116 şehir arasında yer almayı başararak adını tüm dünyaya duyuran Gaziantep, ülkemizin dört bir yanından gelen yeme içme sektörünün ileri gelenlerinin yanı sıra 1.000.0000’a yakın ziyaretçinin katılımıyla Türkiye’nin en geniş katılımlı festivallerinden birine imza attı.
Uzun yıllar boyunca yerel üreticilerin, A’dan Z’ye coğrafyanın yerli ürünlerini tercih ederek oluşturduğu Gaziantep Mutfak Kültürü, bu görkemli festivalle birlikte global bir vizyona ve tüketiciye ulaştı.
Yöresel lezzetlerin festival boyunca deneyimlendiği ve yerel üreticilerin coğrafi işaretli ürünlerle hazırladığı imza tatların tanıtıldığı festivalde, Dünyaca ünlü Michelin Yıldızlı Şefler, Pasta Şefleri, Türkiye’nin Gastronomi Profesyonelleri ve Şefleri, Üniversiteler, Gurmeler, Gastronomi Yazarları, Gaziantepli Tarım Üreticileri, Türkiye’nin farklı noktalarındaki Gaziantep mutfağının temsilcileri tarafından Gaziantep’e özgü lezzetler geniş̧ bir platformda yeniden yorumlandı.