Uluslararası Anadolu İmam Hatip ve Proje Anadolu İmam Hatip Külliyesi

Gaziantep’e eğitim alanında yeni bir hizmet olarak kazandırılan, yapımı devam eden bin 920 öğrenci kapasitesine sahip, “Uluslararası Anadolu İmam Hatip ve Proje Anadolu İmam Hatip Külliyesi” bölgenin ilk külliyesi olma özelliğini taşıyor.

 

Değerli Hemşehrilerimiz,
İnsan, birikimin ürünüdür. Birikim ise eğitimle oluşan bir tecrübedir.
Butecrübeler ışığında kültürün, ilimin ve kazanımların yeni nesillere aktarımı da eğitim sayesindedir.
Günümüzde gelişen teknoloji atalarımızıneğitim birikimlerinin geliştirilmesiyle kazanılmıştır.
Bizlerde yarınlarımızın umut ışığı olan gelecek neslimizin ilim, irfan yuvalarınabizler de birer tuğla koymalıyız.
Bizler; aydınlık yarınlarımızın, hedeflediğimiz aklı hür, vicdanı hür, yüreği vatan millet aşkıyla çarpan, örf, adet ve ananelerine bağlı nesillerimizin mimarlarıyız.
Geleneklerimizde vakıf sisteminin önemi çok büyüktür. Tarihimize baktığımızda birçokalîmin, ilim irfan sahibi önemli şahsiyetin bu vakıflar sayesinde kurulan külliyelerden eğitim aldığını görüyoruz.
Günümüzde; Türkiye’nin en önemli şehirlerinden olan Gaziantep; girişimciliği, üretkenliği, yüksek ticari kapasitesi ve şehrine aşkla bağlı insanlarının ellerinde yükselmeye devam ediyor.
Çok şükür ki Gaziantep’imiz, hayırda yarışmayı şiar edinmiş hayırseverlerimizle, vakıflarımızla çok önemli atılımlara imza atmaktadır.
Allah bu ülkenin, bu şehrin ilim irfan duvarına bir tuğla koyan tüm hayırseverlerimizden razı olsun.
Değerli Hemşehrilerimiz,
“Uluslararası Anadolu İmam Hatip ve Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi Külliyesi”nintemelini atmış bulunuyoruz. Hayırseverlerimizin desteğiyle inşaatlarımız hızla yükseliyor.
Gazi şehrimizde böylesine önemli bir projeyi hayata geçirmekten büyük heyecan duyuyoruz.
Bu projeyle,Müslümanlığın var olduğu her yerde dini eğitim ve farklı alanlarda hizmet verecek insan kaynağının yetiştirilmesine katkı sağlamak ve ülkemizin diplomatik ilişkilerini daha da geliştirecek öğrencileri yetiştirmek gibi çok önemli gayelerimiz var.
Bu değerli projenin bir an önce sonuçlandırılması konusunda siz kıymetli hayırseverlerimizin destek ve ilgisini beklemekteyiz.
Külliye projemizin tamamlanması için katkıda bulunmak isteyen hemşerilerimiz,“Eğitime %100 Destek Kampanyası”nın getirdiği vergi indiriminden istifade edebileceklerdir.
Bu eğitim ve ilim yuvasının inşasında çok kıymetli desteğiniz ve hayır dualarınız için teşekkürlerimizi sunuyor, bu okullardan yetişecek evlatlarımızın ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa hayırlı hizmetler yapma şuuru ile yetişmelerini diliyoruz.
Eğitim gönüllüsü hayırsever hemşehrilerimizden Allah razı olsun.

 

Gaziantep’i Geliştirme Vakfı Başkanlığı